Bathmen september

Verslag kampeerweek NAKC van 6 t/m 13 september 2019 Camping Flierweide

Als nieuwkomer in de club van alleengaande kampeerders kijk je hopelijk met een frisse blik naar wat er door wie en hoe het een en ander is en wordt georganiseerd. Een min of meer vast team van leden neemt initiatieven voor het selecteren van campings en het organiseren van de kampeerweken. Deze leden – veelal dames – zijn nu al druk in de weer voor volgend jaar met als doel om aan zo ‘n 6 kampeerweken invulling te geven. Alle suggesties van leden inclusief het eventueel willen participeren in de organisatie zijn overigens van harte welkom. Er heerst een aangename en open sfeer waarbij gedurende een week niets moet en iedereen vrij is zich bij een activiteit al of niet aan te sluiten. Ik heb de week als heel prettig ervaren ook omdat je vrij snel en makkelijk wordt opgenomen in de groep. Vermeldenswaardig is het feit dat er niet of nauwelijks informatie wordt uitgewisseld over allerlei persoonlijke ziektes en zeertes. Soms heeft het nut om iemands beperking te kennen zodat daar rekening mee kan worden gehouden en dat gebeurt dan ook.

De ochtend wordt om 10 uur begonnen met een gezamenlijke koffie waarbij de plannen voor die dag worden besproken. ’s Middags om 5 uur happy hour voor wie daar zin in heeft en ‘s avonds wordt er vaak thee of koffie gedronken en een spelletje gedaan in de slechtweeraccommodatie van de camping voor wie dat wil.

Een paar leden zijn heel creatief als het gaat om het bedenken van tochten en bezienswaardigheden welke daarmee te combineren zijn.

Route uitzoeken

Zo hebben de Canadese begraafplaats in Holten bezocht wat echt de nodige indruk maakte. Je realiseert je weer eens aan wie wij o.a. onze huidige vrijheid te danken hebben.

Canadees oorlogskerkhof Holterberg

De fietstochten leidden ons door de mooiste delen van Salland en brachten ons op verrassend mooie plekjes.

Pauze op route naar Diepenveen

Het traditionele gezamenlijk slotdiner werd deze keer al op dinsdag georganiseerd i.v.m. het vroegtijdig vertrek van een aantal deelnemers vóór de laatste vrijdag. Het werd een heel gezellige avond in een restaurant in het centrum van Bathmen.

Het feitelijk “tweede” slotdiner werd gehouden bij hobby-kok Barend. Ons medelid Margreet ontmoette hem bij het uitlaten van de hond, raakte in gesprek en kreeg het voorstel om donderdagavond daar te komen eten. Dit voor een meer dan aantrekkelijke prijs en we zijn niet teleurgesteld. Zijn loods genaamd De Zwarte Ooievaar en vol met allerlei bric en brac was vlak bij de camping dus we konden het lopend redden. Barend bracht een menu op tafel van in de speciale oven gebakken pizza’s voorafgegaan door een heerlijke soep en een paar kleine en verrassend gevarieerde en lekkere gerechtjes. Het diner werd omlijst door een aantal verhalenvertellers. Barend zelf vertelde over De Zwarte Ooievaar, hoe deze naam is ontstaan en hoe hij ertoe was gekomen om zich aan zijn kookhobby te wijden. Herman, geboren in 1939 vertelde over het leven tijdens de 2e WO en heeft de faam bijna 24 uur per dag in de weer te zijn. Zijn levensmotto: lig niet te lang in bed en houd de nachtrust zo kort mogelijk, allemaal zonde van de tijd. En een prachtige definitie van gastvrijheid in deze streek: de een heeft een  grotere voordeur dan de ander. Wij werden bediend door o.a. een buitengewoon vriendelijke en hartelijke dame op leeftijd die wel eens iets vergat. Ach zei onze Margreet: dat is een seniorenmomentje, daar hebben we recht op. Nee hoor zei de dame, het is gewoon ouderdom ?

Diner in huisrestaurant

Henk, de lokale imker, vertelde honderduit over zijn vak waarbij de meesten van ons dingen hoorden over het houden van bijen waar we geen weet van hadden. En ook waar een belangrijk deel van de bijensterfte aan te wijten is en wat daar tegen gedaan wordt. Dit alles werd met veel humor en zelfspot door Henk gebracht. Al met al werd het een feestelijke en knettergezellige avond welke we niet snel zullen vergeten.

En last but not least een eresaluut voor camping De Flierweide. Wat een mooie camping, 1e klas sanitair en prima service. We waren meer dan tevreden over ons verblijf en de wijze waarop werd ingespeeld op de wens om zoveel mogelijk als groep bij elkaar te staan.

De slotconclusie bij het afscheid op vrijdagochtend was dan ook: het was een meer dan geslaagde week met een leuke en gezellige groep waarbij het goed toeven was. Zelf verheug ik me al op het programma voor volgend jaar.

Pieter