Oudega augustus

Verslag van de 147ste clubweek van zaterdag 17-8 t/m zaterdag 24-8

De kampeerweek op SVR /camping de Stjelp in Oudega (Smallingerland/Friesland).

Alle combinaties werden met koffie/thee verwelkomt door de leiding Beatrix en Elly, waarna om 17.00 uur het gebruikelijke happy hour  kon plaatsvinden om met elkaar kennis te maken.

Zondag hebben we vanwege de regen wat met elkaar gedronken onder de veranda van een glampingtent en een fiets – of wandeltocht besproken. Het werd een verkenningsroute op de fiets naar “De Alde Faenen”, een natuurgebied.          

 ‘s Avonds met een groep naar een restaurant annex cafetaria gelopen. Op de deur prijkte het bord ’GESLOTEN’.  Een andere accommodatie was niet te vinden. Later bleek dat het gesloten restaurant dat toch niet was. Men was vergeten het bord om te draaien naar “OPEN”.

Na onze bestellingen kregen wij van de bediening te horen dat het zo druk was in de cafetaria dat onze maaltijd pas na 2 uur geserveerd kon worden. Wel was het mogelijk om de menukaart van de cafetaria te gebruiken en dat werd dan geserveerd in het restaurant, alzo geschiede. Voor het ongemak werd ons koffie aangeboden.

Op maandag hebben we een gedeelte van de fietsroute “De acht van Grou” gefietst. Een route van ongeveer 30 km met onderweg een pont bij Eernewoude die ons voor €1,- naar de overkant van de Alde Faenen bracht.

Dinsdag wederom op de fiets. Nu naar Leeuwarden. Onderweg weer een pont voor €1.- maar deze keer met een dropje aan boord. Dit dankzij vrijwilligers

In Leeuwarden de gevangenis, de stad met zijn statige monumentale gerenoveerde herenhuizen en de grote kerk en de scheve toren “Oldenhove” bezocht

Ook op woensdag werd de fiets gebruik. We zijn richting Grou-Akkrum gefietst. Voor de pont Burd-gem.Leeuwarden betaalden we deze keer €1.60 . In Akkrum hebben we onze dagelijkse kost, koffie met  appelgebak gebruikt. We hebben gefietst in een prachtige omgeving met uiteraard veel water en weidse vergezichten.

Donderdag ging de 45 km lange fietsroute via Rottevalle en Oostermeer, door de prachtige natuur, rondom het grote watergebied “De Leien”.          

‘s Avonds volgde in een gezellige sfeer ons afscheidsdiner in het restaurant van Oudega.

Op vrijdag hebben een maal gefietst. De route ging via Beesterzwaag naar Drachten. Hennie komt van oorsprong uit deze omgeving en had een prachtige route voor ons uitgestippeld

Zaterdag ging iedereen, na afscheid van elkaar genomen te hebben, zijn/haar eigen gang. Dank aan de leiding voor deze gezellige week.

Henk P.

Beeld van het veld