Swalmen juni-juli

Kampeerweek Swalmen/Limburg,    Vekabo-camping ‘Aan de Grens’,

zaterdag 22 juni t/m zaterdag 29 juni 2019, 

Camping  ‘Aan de Grens’ lag ook echt aan de grens van Duitsland.

We waren met 16 deelnemers  waaronder 5 nieuwelingen, 4 daarvan hebben zich gelijk als lid aangemeld.  We hopen dat deze vorm van kamperen met elkaar hen positief blijft aanspreken.

We hebben deze week weer van alles ondernomen. We begonnen zondagmorgen met koffie en gebak. Zoals bijna een gewoonte is geworden wanneer onze Frank ‘Meesterbakker’ een weekje komt kamperen hij ons verrast met deze lekkernij. Diezelfde dag maakten we een fietstocht langs de Maas en namen het pontje ‘Neer-Rijkel’ en later noordelijker, weer met het pontje ‘Kessel’ terug.

Doordat het deze week absurd warm was stelden we een tropenrooster in en begonnen iedere morgen in kleine groepjes klokslag 9 uur met onze fietstochten. Dat werkte perfect. Terugkomend konden we onder de 2 grote bomen uitpuffen. Zo kwamen we deze tropische dagen wel door met de nodige voetenbakjes koud water en plantenspuiten.

Dinsdagsavonds was het WK-voetbal dames Nederland-Italië. Enkele van de groep wilden de wedstrijd op groot scherm zien en zagen de wedstrijd in een nabij gelegen café. De rest die dat niet wilden keken gezellig op een klein scherm buiten op de camping. Uitslag: 2-2

Het gezamenlijk etentje was ‘toevallig’ op de verjaardag van Beatrix en zij trakteerde ons daarom op een lekker drankje.

We zijn o.a. fietsend naar de leuke stad Brüggen geweest. Het was een schitterende fietstocht door koele bossen en het mooie riviertje de Swalm. De volgende dag gingen we opnieuw via de koele bossen naar Brüggen. Dit keer kwamen we door het Duits/Nederlandse natuurterrein met het voormalige munitiedepot, oorspronkelijk van het Britse leger die van 1948 tot 1996 hier was gestationeerd. Na de meeste verwijderingen heeft de natuur de ruimte weer teruggenomen en zo ontstond een prachtig wandel- en fietsgebied.

Vrijdags natuurlijk weer per fiets, Roermond aangedaan met daarna een leuke stadswandeling. Na

de nodige terrasjes te hebben aangedaan keerden we voldaan terug naar ons stekje op de camping.

Harry, onze technicus was weer druk in de weer met aangedragen klusjes zoals tv’s aan de praat krijgen, koelkast helpen koelen tot lekke tentluchtbanden dicht branden. Je kan het zo gek niet bedenken! Onze nieuwe rubriek: ‘Harry weet raad’.

Zo was het een heel gezellige week! Met dank aan de voortreffelijke leiding van Marjo met Beatrix aan haar zijde. Zij verzorgden voor ons menig leuke activiteiten. Nogmaals hartelijk dank.

Hermien