Activiteiten

Let op: de vereniging heeft op dit moment een ledenstop.

Aftrap van kampeerseizoen

Aan het begin van het jaar wordt het kampeerjaar geopend met een brunch. Dit doen we in het midden van het land. Er is tijd om bij te praten en warm lopen voor het nieuwe kampeerseizoen. Wie willen dit jaar een kampeerweek begeleiden of een andere klus doen? Wie heeft al een keuze gemaakt uit het programma voor het komende jaar?

De jaarlijkse ledenvergadering combineren we met de brunch. We kijken terug en ook vooruit.

Het programma

Elk jaar worden minimaal 6 kampeerweken georganiseerd. Vooral kleinschalige campings worden geboekt. De campings van de kampeerweek in april/ mei en september hebben bij voorkeur met een verblijf dat ’s avonds en bij slecht weer gebruikt kan worden. Tips voor een leuke, betaalbare camping waar onze groep welkom is, worden gewaardeerd door de vrijwilliger die de campings reserveert.

Heb je een leuk idee voor een activiteit?  Kijk of anderen het ook leuk vinden en aan te sluiten. In de praktijk splitsen deelnemers op in kleine groepjes.

Samen dagelijks activiteiten ondernemen en de omgeving ontdekken is een verbindende factor. Door de verschillende interesses ontstaat een afwisselend aanbod.

Terugblik van een deelnemer:

Uitslapen komt er niet van als ik met de NAKC op pad ben. Dat komt later thuis weer. Ik verheug me op de fietstochten, de flinke wandelingen en het ontdekken van nieuwe plekken.  Op naar de volgende kampeerweek.

Programma 2023

Dit jaar beginnen we vlakbij de Rijn tussen Utrecht en Veenendaal. Daarna volgt de lange kampeerweek Hemelvaart Pinksteren in het zuiden van Drenthe. De volgende camping ligt op Walcheren om vervolgens door te gaan naar Friesland en het topje van Groningen. De laatste twee weken zijn ten zuiden van Nijmegen en de afsluiting is in Twente.

Buiten het programma zijn er leden die met elkaar op stap gaan of door een verblijf te verlengen nog even nagenieten van de camping. Hoe leuk is het om mensen te leren kennen waarmee je kan kamperen.

Programma 2022

We begonnen op de Veluwe. Met hemelvaart en Pinksteren gingen we naar Noord-Brabantse heide en bossen. De strandweek  was in Rockanje. Vervolgens gingen we naar de Achterhoek, de Weerribben, IJsselstreek en sloten het jaar af in Melick in Midden-Limburg.

Terugblik 2021

We begonnen in Boxtel en gingen in mei naar Zeegse, het beekdal van de Drentse Aa in de gemeente Tynaarloo. Daarna gingen we naar Warmenhuizen nabij de Noord-Hollandse duinen. Het volgende bezoek was Buren in de Betuwe.  De laatste twee weken waren in Mander (Twente) en Wouwse Plantage in het gebied van de Brabantse Wal bij Roosendaal.

Terugblik 2020

We zouden starten in Boxtel. Helaas konden we door het Coronavirus de eerste drie kampeerweken niet doorgaan.

De eerste kampeerweek was in het Noord-Hollandse Medenblik bij het IJsselmeer. De volgende camping was geboekt in Lemele in Overijssel. Het kampeerjaar werd afgesloten met een verblijf in Eersel onder Eindhoven vlakbij de Belgische grens.

Korte terugblik 2019

In mei begonnen we in Julianadorp  op camping de Koegras. We genoten van de bollenvelden en het strand. In de periode van Hemelvaart en Pinksteren stonden op camping de Bosrand in Spier. Daarna waren we in Swalmen. In juli was het Oude Tonge aan de beurt. Om vervolgens in het Friese Smallingerland Oudega te gaan ontdekken. Als klap op de vuurpijl werd het kampeerjaar afgesloten met een kampeerweek in Bathmen.