Activiteiten

Aftrap van kampeerseizoen

Aan het begin van het jaar wordt het kampeerjaar geopend met een brunch en de jaarlijkse ledenvergadering. Dit doen we in het midden van het land. Er is tijd om bij te praten en warm lopen voor het nieuwe kampeerseizoen. Wie willen dit jaar een kampeerweek begeleiden of een andere klus doen? Wie heeft al een keuze gemaakt uit het programma voor het komende jaar?

Het programma

Elk jaar worden minimaal 6 kampeerweken georganiseerd. Vooral kleinschalige campings worden geboekt. De campings van de kampeerweek in april/ mei en september hebben bij voorkeur met een verblijf dat ’s avonds en bij slecht weer gebruikt kan worden. Tips voor een leuke, betaalbare camping waar onze groep welkom is, worden gewaardeerd door de vrijwilliger die de campings reserveert.

Tijdens de kampeerwerken brengen leden activiteiten aan voor een fietsroute, een wandeling, een museum of een stad te bezoeken. Gekeken wordt of anderen het ook leuk vinden en aan te sluiten. In de praktijk splitsen deelnemers op in kleine groepjes.

Samen activiteiten ondernemen en de omgeving ontdekken is een verbindende factor. Door de verschillende interesses ontstaat een afwisselend aanbod.

Terugblik van een deelnemer:

Uitslapen komt er niet van als ik met de NAKC op pad ben. Dat komt later thuis weer. Ik verheug me op de fietstochten, de flinke wandelingen en het ontdekken van nieuwe plekken.  Op naar de volgende kampeerweek.

Programma 2024

We beginnen in april in Midden-Limburg en gaan dan naar de Kop van Overijssel. Voor de afwisseling gaan we naar Noord-Holland op de grens van  West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Daarna wordt het Twente, Drenthe, Noord-Brabant en Gelderland.

Programma 2023

Dit jaar begonnen we in Wijk bij Duurstede. Daarna volgt de lange kampeerweek Hemelvaart Pinksteren in Spier (Drenthe). De volgende camping lag in Wolphaartsdijk om vervolgens door te gaan naar Idzega in Friesland en Ulrum heel noordelijk in Groningen. De laatste twee weken zijn in Berg en Dal bij Nijmegen en de afsluiting is in Denekamp (Twente). Dit waren net als in 7 kampeerweken net als in 2022.

Buiten het programma zijn er leden die met elkaar op stap gaan of door een verblijf te verlengen nog even nagenieten van de camping. Hoe leuk is het met bekenden te kamperen.

Programma 2022

We begonnen op de Veluwe. Met hemelvaart en Pinksteren gingen we naar Noord-Brabantse heide en bossen. De strandweek  was in Rockanje. Vervolgens gingen we naar de Achterhoek, de Weerribben, IJsselstreek en sloten het jaar af in Melick in Midden-Limburg.

Terugblik 2021

We begonnen in Boxtel en gingen in mei naar Zeegse, het beekdal van de Drentse Aa in de gemeente Tynaarloo. Daarna gingen we naar Warmenhuizen nabij de Noord-Hollandse duinen. Het volgende bezoek was Buren in de Betuwe.  De laatste twee weken waren in Mander (Twente) en Wouwse Plantage in het gebied van de Brabantse Wal bij Roosendaal.

Terugblik 2020

We zouden starten in Boxtel. Helaas konden we door het Coronavirus de eerste drie kampeerweken niet doorgaan.

De eerste kampeerweek was in het Noord-Hollandse Medenblik bij het IJsselmeer. De volgende camping was geboekt in Lemele in Overijssel. Het kampeerjaar werd afgesloten met een verblijf in Eersel onder Eindhoven vlakbij de Belgische grens.