Activiteiten

Aan het begin van het jaar wordt het kampeerjaar geopend met een brunch. Dit doen we in het midden van het land. Er is tijd om bij te praten en warm lopen voor het nieuwe kampeerseizoen. Wie willen dit jaar een kampeerweek begeleiden of een andere klus doen? Wie heeft al een keuze gemaakt uit het programma voor het komende jaar?

Ook op de agenda staat de jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt op een gemakkelijk bereikbare plaats gehouden. We kijken terug en ook vooruit.

Elk jaar worden minimaal 6 kampeerweken georganiseerd. Vooral kleinschalige campings worden geboekt. De campings van de kampeerweek in april/ mei en september hebben bij voorkeur met een verblijf dat ’s avonds en bij slecht weer gebruikt kan worden. Tips voor een leuke, betaalbare camping waar onze groep welkom is, worden gewaardeerd door de vrijwilliger die de campings benaderd.

Heb je een leuk idee voor een activiteit?  Kijk of anderen het ook leuk vinden en aan te sluiten. In de praktijk splitsen deelnemers op in kleine groepjes.

Samen dagelijks activiteiten ondernemen en de omgeving ontdekken is een verbindende factor. Door de verschillende plannen ontstaat een afwisselend aanbod.

Terugblik van een deelnemer:

Uitslapen komt er niet van als ik met de NAKC op pad ben. Dat komt later thuis weer. Ik verheug me op de fietstochten, de flinke wandelingen en het ontdekken van nieuwe plekken.  Op naar de volgende kampeerweek.

Programma 2022

Dit jaar starten we op de Veluwe. Met hemelvaart en Pinksteren gaan we naar Noord-Brabantse heide en bossen. Dit jaar is de strandweek in Westvoorne. Vervolgens gaan we naar de Achterhoek, de Weerribben, IJsselstreek en sluiten het jaar af in Midden-Limburg.

Terugblik 2021

We begonnen in Boxtel en gingen in mei naar Zeegse, het beekdal van de Drentse Aa in de gemeente Tynaarloo. Daarna gingen we naar Warmenhuizen nabij de Noord-Hollandse duinen. Het volgende bezoek was Buren in de Betuwe.  De laatste twee weken waren in Mander (Twente) en Wouwse Plantage in het gebied van de Brabantse Wal bij Roosendaal.

Activiteiten 2020

We zouden starten in Boxtel. Helaas konden we door het Coronavirus de eerste drie kampeerweken niet doorgaan.

De eerste kampeerweek was in het Noord-Hollandse Medenblik bij het IJsselmeer. De volgende camping was geboekt in Lemele in Overijssel. Het kampeerjaar werd afgesloten met een verblijf in Eersel onder Eindhoven vlakbij de Belgische grens.

Korte terugblik 2019

In mei begonnen we in Julianadorp  op camping de Koegras. We genoten van de bollenvelden en het strand. In de periode van Hemelvaart en Pinksteren stonden op camping de Bosrand in Spier. Daarna waren we bij Roermond. In juli was het Oude Tonge aan de beurt. Om vervolgens in het Friese Smallingerland Oudega te gaan ontdekken. Als klap op de vuurpijl werd het kampeerjaar afgesloten met een kampeerweek in Bathmen.