Kennismaken en lid worden

Let op: je begint met proef kamperen. De beschikbare plekken voor dit jaar zijn uitgegeven. Heb je belangstelling, stuur een mail.

Proefkamperen

Aspirant-leden beginnen met proef kamperen, waardoor ze kennis maken met de gewoontes van de NAKC.  Wij hebben verwachtingen anderzijds heeft een potentieel lid ook verwachtingen. Proef kamperen is een  handige manier om uit te vinden of dit te combineren is.

Uitgangspunten van de NAKC:

  • je zet zelfstandig je kampeermiddel neer
  • doet zelf de benodigde zaken die bij het kamperen komen
  • je bent alleenstaand of alleengaand
  • je komt alleen naar een kampeerweek en gaat alleen
  • je wilt (regelmatig) met gezamenlijke activiteiten mee doen
  • je bent bereid om jouw talent in te zetten en in de toekomst een bijdrage te leveren zoals uitzetten van een wandel- of fietstocht, maken van reisverslagen, ed.
  • je bent 50 jaar of ouder

Een beeld van een kampeerweek er uit kan zien.

Aankomst

Als welkom staat de koffie en thee klaar op de camping . Ieder wordt aan een plaats geholpen en zet zijn eigen caravan, camper, vouwwagen of tent neer. Het is een gezellige bedoening als iedereen bezig is om zijn verblijf in orde te maken. Aan het einde van de middag wordt het eerste drankje gedronken. De begeleider van de week opent de kampeerweek.

In afgelopen jaren waren er per kampeerweek 12 tot 20 deelnemers met een gemiddelde van 14 deelnemers per week. Voor nieuwkomers is het niet zo moeilijk om met iedereen kennis te maken tijdens de activiteiten.

Elke ochtend wordt bij de koffie besproken wat de verschillende mogelijkheden zijn om die dag te ondernemen. Spontaan vormen zich kleine groepjes voor diverse activiteiten. En ga je alleen op pad, dan treffen we elkaar later weer op de camping. Tijdens de wandel- en fietstochten wordt af en toe gestopt en soms ook een terrasje gepakt. Andere mensen maken een uitstapje naar een museum, een markt of andere activiteit.  Weer anderen nemen een keer een snipper- of leesdag.

Als we op pad gaan neemt ieder voor de lunch een eigen pakketje mee, zodat we de tijd hebben om er op uit te trekken. Het idee is dat ieder zijn bijdrage levert gedurende de week daar we geen reisleiding hebben, maar als ieder van ons elk iets bijdraagt lukt het prima in de praktijk. Vaak hebben mensen voor ze komen al naar mogelijkheden gekeken op internet of bij de VVV.

Aan het einde van de middag ontmoeten we elkaar weer en worden ervaringen uitgewisseld met een glaasje fris of iets sterkers. Nadat iedereen voor zijn eigen maaltijd heeft gezorgd, zijn er meerdere mensen die ook ’s avonds koffie of theemoment met elkaar drinken. Sommige mensen maken nog een wandeling of doen een spelletje met elkaar. Andere mensen doen ’s avonds hun eigen dingen.

De kampeerweek wordt afgesloten met een gezamenlijk etentje. Overal vinden we wel een  leuk restaurantje om samen een maaltijd te genieten.

Kenmerken

Kernwoorden zijn zelfstandigheid, initiatief en bij willen dragen aan een goede kampeerweek voor alle deelnemers. Denk je dat je past in onze manier van kamperen, heb jij energie en interesse om dagelijks met gelijkgestemden op stap te gaan, dan is de NAKC misschien wat voor jou.

Wat niet

Ben je op zoek naar een nieuwe relatie? Natuurlijk leer je nieuwe mensen kennen en zou het kunnen klikken, maar daten en relatievorming zijn niet de zaken waar onze leden op zitten te wachten. Elders zijn genoeg mogelijkheden om een partner te vinden.

’s Avonds trekken mensen hun eigen plan. Natuurlijk kan je kijken of er anderen zijn die zin hebben om samen koffie of thee te drinken, een wandeling, een spelletje etc. Veel mensen vinden het prettig om ’s avonds hun eigen dingen te doen.

Reactie van nieuw lid:  ‘Is dit iets voor mij? Voor mij is de beste manier om het uit te proberen. Ik heb me aangemeld voor een week proefkamperen.  Daarmee kreeg een goed beeld van een kampeerweek en of de deze groep hele verschillende mensen, ook bij mij past.’ 

Meer weten: de reisverslagen geven een indruk van de kampeerweken